Товариству українсько-кіпрської дружби 5 років

"Сила Української діаспори Кіпру"

    П'ять років тому (23 березня 2017р.) українська громада острова об'єдналася та змогла офіційно зареєструвати в державних органах Республіки Кіпр свою власну недержавну некомерційну організацію під назвою "Товариство українсько-кіпрської дружби", метою якої стали розвиток суспільного, культурного та духовного життя українців Кіпру.

  Активісти Товариства на волонтерських засадах провадили діяльність за різноманітними напрямками: організовували культурно-розважальні події, іміджево-просвітницькі заходи, освітні проекти для дітей та багато ще всього іншого для можливості зберігати свої власні традиції, як всередині українського ком'юніті, так і знайомити з українською культурою місцевих жителів та гостей-туристів Кіпру, створювати позитивний образ України загалом на міжнародній арені.

    Окремим напрямком діяльності Товариства є благодійність - збір коштів для українців в Україні. Протягом цих років в межах своїх можливостей Товариство допомагало школам-інтернатам, дитячим будинкам, іншим волонтерським організаціям, що пов'язані з допомогою учасникам АТО з 2014 року.

    Всі ці роки ми зростали, набиралися досвіду та надихалися новими ідеями. 

  2021 рік, не дивлячись на те, що він був дуже складним через карантинні обмеження, став самим насиченим в подіях і проектах нашого Товариства (Відео тут).

   2022 рік після Різдвяних канікул розпочався з загального мітингу "Cyprus stands with Ukraine” в м.Лімасол 30-го січня, коли українці Кіпру стали одними з перших в десятці світових українських діаспор, які почали проводити такі заходи (Відео тут).

  З повномаштабним вторгненням росії в Україну 24-го лютого 2022 року для нашого Товариства добавилося в 1000 разів більше завдань. Українська громада Кіпру об'єдналася ще з більшою силою - почали долучатися нові активісти, як серед тих, хто вже тривалий час проживав на острові, так і тих, хто був вимушений сюди переселитись.

  Запланований ювілей 5-ої річниці з дня заснування Товариства в березні довелося скасувати... Але ми не полишали думки його все таки відзначити. І ось 30-го вересня 2022 року під гаслом "Сила Української діаспори Кіпру" за підтримки Посольства України в Республіці Кіпр ми змогли зібрати лідерів української громади Кіпру для обміну досвідом та подальшої плідної співпраці у майбутніх проектах.

    Дякуємо всім, хто зміг долучитись.

    Як це було - дивіться у цьому відео:

 
 


СИЛА УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ КІПРУ
Це було дуже щиро, емоційно, мотивуюче