СИЛА УКРАЇНСЬКОЇ ДІАСПОРИ КІПРУ

Це було дуже щиро, емоційно, мотивуюче

Громадська організація "Товариство українсько-кіпрської дружби" відзначила 5 років від офіційного створення!

Члени товариства та гості з активістів Української Діаспори Кіпру зібралися разом на зустріч - нетворкінг 30-го вересня 2022 року. Всі багато працювали для розвитку українського ком'юніті за різними напрямками і було необхідно проаналізувати роботу, досягнення, підвести певні підсумки. Адже п'ять років тому українське ком'юніті трималося на декількох ентузіастах, заходи проводились в Нікосії та Лімассолі. Потім були ініціативи українців в різних містах проводити зустрічі-знайомства, пікніки в горах, творчі заняття для дітей та багато іншого... І сьогодні - по кілька заходів щотижня в усіх містах Кіпру! Життя української громади кипить. Про це були слова і справи - всі спікери представили відео-презентації.

Голова Товариства Тетяна Іоанну розповіла про проекти з 2017 по 2021 роки, відмітила внесок кожного в спільну благу справу.

Лілія Лапєєва поділилися досягненнями роботи літнього табору і української школи "Крила"!

Надія Михайліна підбила підсумки роботи "Пласту", всі побачили, як душевно проходили "Ватри" і з якою користю діти "Пласту" проводили час цього літа. 

Алла Гринчук показала, які талановиті діти приходять на заняття в творчу студію, які шедеври вони створюють та отримують призові місця у різноманітних конкурсах!

А Ксенія Мухортова, як організатор українських мітингів, відновила в уяві присутніх події суспільного життя громади з лютого цього року... 

До речі, саме цього року бурхливо зростало українське ком'юніті Ларнаки! Про значення цих процесів було слово Анни Сушко - засновниці центру Obiimy Cyprus, в якому і проводилась зустріч Товариства в Ларнаці.

Від імені Айя-Напи нетворкінг відвідали Тарас та Марія Ложенко - засновники броварні OctoMicrobrewery, які пригощали всіх крафтовим пивом власного виробництва. 

Порадували присутніх і творчі номери талановитих українок, які переїхали на Кіпр через війну. 

Ксенія Габдрахімова представила нове українське фламенко, а поетеса Акка Гангрел до сліз розчулила власними віршами про війну.

Яскравим фіналом зустрічі було малювання спільної картини - мапи Кіпру, де були позначені 5 міст острова. Всі охочі могли зробити свій малюнок! Ідея належить художниці Інзі Натріаді, яка й допомагала присутнім. Від Борщу в Пафосі до Якоря в Ларнаці та пива в Фамагусті, з Петриківкою та церквою в Лімассолі та Нікоссії - Кіпр з під пензлика українців вийшов яскравим та різнобарвним!

Товариству українсько-кіпрської дружби 5 років
"Сила Української діаспори Кіпру"